Oldal kiválasztása

GLÓRIA

Ékszerkészítő

10 éves koromban lettem szerelmes az ékszer készítésbe. Kezdetben a műanyag, értéktelen gyöngyökön gyakoroltam- és tanultam a különböző technikákat, amiket lassan felváltottak az üveggyöngyök, az ásványok, majd a Swarovskik, a valódi drágakövek és az ezüstözütt üveggyöngyök. 14 éves voltam, amikor Glória ékszer néven megalapítottam a márkám, ahol az ékszert lezáró angyalka volt a védjegy. 
Tudtam hogy én ékszerkészítő leszek, hiszen leírhatatlan érzés fog el, amikor nézem a számtalan dobozomban lévő gyöngyeimet, és összeáll bennem az új darab. Ahogy látom külön-külön a gyöngyöket, ahogy felépül bennem a folyamat, az idő ami alatt elkészítem, és kíváncsian nézik, mi lesz belőle, amit én már látok. Akkor kezdődött kialakulni szerelmi háromszögünk a swarovskival és a gyönggyel. Sokan azt mondták: ” ez menyasszonyos”.
6 évig nem törődve a véleményekkel folytattam a gimnázium mellett a Glória ékszert, mindent megtanultam a gyöngyökről, amilyen technika szembe jött velem azt megtanultam, megismertem a nők igényeit, öltöztettem menyasszonyt, volt lehetőségem vásáron részt venni és üzletben eladni.  20 évesen tudtam, hogy a Swarovski-gyöngy vonal -és a valódi ásványokat szeretném képviselni klasszikus és elegáns formában. Egyre nagyobb hangsúlyt fektettem abba, hogyan lehetne hétköznapi, mégis elegáns.
Az OhMyPearl ennek jegyében született meg. Hihetetlen boldog vagyok, hiszen ez az életem, a munkám és a hobbym. Az ötleteimből kézzel fogható ékszerek születnek, amiknek mind történetük van. Inspirációból soha sem vagyok híján, hiszen múltunk ikonjai , és az utcán szembe jövő nők, és a vevőim azok, akiknek stílusait összevetve születik meg a hozzájuk tartozó ékszer. Így születik meg a Hollywoodi álom nevű szettem, amit Daniel Swarovski, Grace Kelly és egy rózsaszínbe öltözött amerikai hölgy inspirált. A drágakövek és ásványok is az életem részét alkotják, mert minél többet tudok róluk, annál jobban szeretem őket. Ezért is lettem ékszerbecsüs, ami mellett ötvös iskolát végzek.

 

 

ÉKSZERBECSÜS

Régóta alkotok ásványokkal, de mindig is feltűntek az ár -és minőségbeli különbségek. Nem szerettem volna becsapni a vevőimet, hogy türkiz karkötőt adok el, amikor valójában az kékre festett howlit. Ezért végeztem el a V-Pearl iskolánál, Takács Józsefnél az ékszerbecsüs képzést, ami a Fémek, Gyémántok és Drágakövek meghatározására és becslésére tanított meg. 

Elkötelezett vagyok abban, hogy a szintetikus és természet ellenes anyagokat, amiket valódi ásványként árulnak, kiszorítsák a piacról. Ez sajnos szinte lehetetlen, hisz ez az ipar is bámulatos sebességgel fejlődik, így a vevőim és az ásványimádók figyelmét irányítom a valódi ásványok tulajdonságaira, illetve hogyan különböztethető meg egy szintetikus és egy valódi drágakő. 

Rengetegszer kellet már rossz hírt közölnöm azoknak az embereknek, akik elhozták hozzám imádott drágakőből készült ékszereiket, mert a hegyikristályukról kiderült hogy üveg, és a már említett türkizről hogy howlit, vagy az akvamarinról hogy kékre festett achát.

Persze egy drágakő értéke több dologtól függ: mekkora, mennyire tiszta, hogyan van csiszolva, milyen a színe, stb.

Sokan kérdezik tőlem, hiszek -e egy ásvány spiritualitásában? Valóban hat a kő arra, amit neki tulajdonítanak? Nem kell becsüsnek , sem  természetgyógyásznak, sem fizikusnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, minden tárgynak rezgése van. A drágaköveknek is, így valamilyen hatása biztosan van a testünkre. Minden valódi drágakő valaha ásvány volt, amelyet a természet alkotott, így az nyakláncként is velünk együtt él. 

Szívesen nyújtok becslést- és meghatározást az Ön számára is!

 

 

ÖTVÖS

 

2020 nyarán  végeztem el a Komplex SZC Kézművesipari Szakgimnáziumában az Ötvös – és Fémműves szakát. Nem vonzanak az ezüstből, illetve aranyból készült ékszerek, és ötvösként sem praktizálnék, mégis nagy álmom volt elvégezni az iskolát, hiszen ahhoz hogy elégedett vevőm legyen, minden igénynek eleget kell tennem, ezért kötelességemnek éreztem az ékszerkészítés ezen részébe is maximálisan belelátni.

Magabiztosabb vagyok így, és nem idegen nyelv számomra ha az ötvösünkkel kell egyeztetnünk egy megrendelést, könnyebb  alkalmazkodni , hisz  a  gyöngyfűzés és a nemesfémekkel való ékszerkészítés nagyon távol áll egymástól.